dinsdag 17 juli 2012

Timosjenko's advocaat oogt eventjes als Shrek

Advocaat Serhi Vlasenko wordt wel vaker aangevallen, maar maandag was het pas echt raak. Een vrouw overgoot hem in Charkiv met een felgroene vloeistof, een ontsmettingsmiddel, waardoor de advocaat van oud-premier Joelia Timosjenko wel wat weg had van de tekenfilmheld Shrek. Vlasenko ziet het niet als een losstaand feit, want ook afgelopen vrijdag probeerde iemand hem in Charkiv met een groene vloeistof te overgieten. ''Ik heb het geluk dat ik een bril draag, anders was ik nu vast blind." Blind was hij er niet van geworden, aldus artsen, maar z'n ogen zouden wel enige tijd behoorlijk geirriteerd zijn en zonder goede behandeling dreigt inderdaad wel blindheid.

Vlasenko legt uit dat de vrouw tot op een meter van hem kwam, naar z'n naam vroeg en toen plotseling een fles tevoorschijn toverde met het groene goedje dat in Oekraine veel gebruikt wordt om wonden te ontsmetten.

Vlasenko denkt te weten wie de vrouw is. Hij wijst de beschuldigende vinger naar Maria Stoljarova, een activiste van de Jonge Regio, de jongerengroep van de Partij van de Regio's. Een woordvoerster ontkent echter dat iemand van de groep betrokken was bij de actie. Burgemeester Gennadi Kernes van Charkiv gaat zelfs nog een stap verder door Vlasenko er van te beschuldigen dat hij het groene goedje zelf over z'n hoofd heeft gegoten. "Hij wilde alleen maar de aandacht op zichzelf vestigen'', aldus Kernes.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: