maandag 16 juli 2012

Ruim 7 miljoen bezoekers in fanzones EK

De fanzones van het EK voetbal in Oekraïne en Polen trokken vorige maand meer dan 7 miljoen bezoekers. Dat maakte Martin Kallen van UEFA Events maandag bekend tijdens een persconferentie in het Olympisch Stadion in Kiev. De meeste bezoekers trok de fanzone in de Oekraïense hoofdstad: bijna 2,2 miljoen.

De grootste toestroom van voetbalsupporters op één was in Charkiv. Voor, tijdens en na de wedstrijd van het Nederlandse elftal tegen Duitsland werden 300.000 bezoekers geteld in de fanzone. Een ander hoogtepunt was de finale tussen Spanje en Italië die in de fanzones in de Oekraïense en Poolse EK-steden door in totaal een half miljoen mensen werd bekeken. "De sfeer in de fanzones was fantastisch. Het mooie weer hielp natuurlijk wel", aldus Kallen in de persconferentie waarmee EURO 2012 definitief tot het verleden behoort.

In totaah hebben anderhalf miljoen voetbalsupporters de EK-wedstrijden in de stadions bekeken. De best bekeken wedstrijd in Oekraïne was die van Zweden tegen Engeland, met 64.640 toeschouwers in het Olympisch Stadion in Kiev. In Polen zaten de meeste mensen in het stadion in Warschau tijdens de openingswedstrijd tussen Polen en Griekenland. Toen zaten er 59.070 fans op de tribune. De UEFA verdiende bijna 1,2 miljard euro aan het toernooi.

Toernooidirecteur Markian Loebkivski complimenteerde zichzelf met de constatering dat het EK 'het best georganiseerde toernooi ooit' was in Oekraïne. "Polen en Oekraïne hebben een prestatie neergezet die ze nog maar moeten zien te halen in Brazilië in 2014 en in Frankrijk in 2016."

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: