zaterdag 28 juli 2012

Aanklacht tegen TVi-eigenaar ingetrokken

Foutje... bedankt! Dat is in feite wat het Openbaar Ministerie liet weten na het afblazen van het strafrechtelijk onderzoek tegen eigenaar Mikola Kniazhitski van tv-zender TVI. Er zou geen bewijs zijn dat Kniazhitski voor ruim drie ton aan belastingen heeft ontdoken, aldus een persbericht dat vrijdagmiddag werd uitgegeven. De betrokkene zelf wist toen nog van niets, hij moest het nieuws vernemen via de media.

Kniazhitski hield zich daarom op de vlakte. "Mijn advocaat probeert een officiële bevestiging te krijgen dat het onderzoek is afgesloten. Tot dan onthoud ik mij van commentaar." Eerder had hij laten weten dat het slechts een actie was om de belangrijkste televisiezender die op de hand is van de oppositie monddood te maken.

Met het afblazen van het onderzoek naar de vermeende belastingontduiking van de eigenaar van TVi zijn de problemen voor de tv-zender niet voorbij. Een week geleden gooide provider Triolan de zender van de kabel in liefst elf steden, waaronder de hoofdstad Kiev. In plaats van TVi werd Bank TV doorgegeven, de spreekbuis van de Nationale Bank van Oekraïne. In de regio Charkiv is de tv-zender Simon, die veel programma's van TVi overnam, door Triolan uit het pakket gehaald. Dat TVi niet meer wordt doorgegeven, werd door Triolan eerder aan technische problemen geweten.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: