dinsdag 28 maart 2023

Russen weten Avdiivka nog niet te naderen

De Britse inlichtingendiensten zeggen dat het Russische leger een groot aantal pantserwagens en tanks is kwijtgeraakt bij pogingen om de stad Avdiivka verder in te sluiten. Tegelijkertijd hebben ze daarbij maar weinig terreinwinst geboekt. Het 10e Tankregiment probeerde Avdiivka vanuit het zuiden te naderen, maar deed dat op dezelfde frontale manier als bij de aanval op de stad Voehledar die rampzalig verliep voor de Russen.

Het 10e Tankregiment maakt deel uit van het 3e Legerkorps, de eerste grote nieuwe legerformatie die afgelopen augustus voor het eerst werd ingezet in Oekraïne. Er sijpelt steeds meer informatie door over de problemen die het 3e Legerkorps ondervindt door slechte discipline en een al even slechte moraal van de soldaten. De Britse inlichtingendiensten veronderstellen dat het 3e Legerkorps op oefening is geweest in Wit-Rusland, maar ze constateren tegelijkertijd dat dit weinig heeft bijgedragen aan de gevechtsgereedheid.

Het Institute for the Study of War (ISW) veronderstelt dat de Russen hun verzwakte troepen bij Avdiivka gaan versterken met huurlingen van de Wagner Groep. 

Bronnen: Europejska Pravda, ISW

Geen opmerkingen: