vrijdag 24 maart 2023

Ook Medvedtsjoek's echtgenote in problemen

De staatsveiligheidsdienst SBOe heeft bijna 1,2 miljoen euro aan bezittingen weten op te sporen van Oksana Martsjenko, de vrouw van voormalig parlementslid Viktor Medvedtsjoek. Een rechtbank heeft inmiddels de inbeslagname bevolen van 6,8 procent van de aandelen van de staalfabriek Dniprospetsstal in Zaporizja. Martsjenko wist dit aandelenpakket te verbergen via drie brievenbusfirma's in het buitenland. Dniprospetsstal is van strategisch belang voor Oekraïne. 

Vorige maand werd ook al voor 1,5 miljoen euro aan andere bezittingen van Martsjenko in beslag genomen. Haar echtgenoot Medvedtsjoek is een huisvriend van de Russische president Vladimir Poetin. Hij is zelfs de peetvader van diens dochter. 

De oligarch en politicus van het pro-Russische Oppositieplatform/Voor het Leven werd vorig jaar in Oekraïne opgepakt op verdenking van hoogverraad. Hij werd bij een gevangenenruil overgedragen aan Rusland. Ook Oksana Martsjenko hangt een aanklacht wegens hoogverraad boven het hoofd, laat de SBOe vandaag weten.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: