donderdag 30 maart 2023

Rusland boekt enige terreinwinst bij Bachmoet

Russische strijdkrachten hebben tegen hoge verliezen meer van de belegerde stad Bachmoet veroverd. Het Oekraïense leger erkent dat de Russen 'wat succes' hebben gehad. De legertop voegt daar aan toe dat 'onze verdedigers de stad behouden en talloze aanvallen hebben afgeslagen'. Het hoofd van het Russische huurlingenleger Wagner beweert dat Oekraïne in een dag tijd veel militairen en materieel heeft verloren. Maar hij geeft ook toe dat het verlies onder zijn manschappen groot is bij de aanhoudende strijd om de stad in de oostelijke regio Donbas.

De Russen zijn opgerukt in het zuiden en zuidwesten van Bachmoet. Denktank Institute for the Study of War (ISW) baseert dit op videobeelden op sociale media waarvan de locatie is vastgesteld. Ook in de omgeving van de stad wordt zwaar gevochten.

Wel lijkt de intensiteit van de Russische aanval fors lager dan enkele weken geleden. Afgelopen week werden 69 aanvallen gemeld, tegenover 124 in de periode tussen 1 en 7 maart. Verslaggevers van het Britse persagentschap Reuters zijn in de buurt van het front. Zij onderschrijven dat het er minder heftig aan toe gaat dan voorheen.

Bron: NOS

Geen opmerkingen: