maandag 27 maart 2023

Gouverneur verklaart Avdiivka tot verboden gebied

Journalisten en vrijwilligers zijn niet meer welkom in Avdiivka. Ook journalisten met een accreditatie van het leger mogen er niet meer naar toe. Gouverneur Vitalli Barabasj heeft de stad vanmiddag tot verboden gebied verklaard omdat het te gevaarlijk is geworden door de aanhoudende Russische aanvallen. De Russen willen Avdiivka omsingelen zoals ze ook al geruime tijd proberen te doen met de stad Bachmoet. 

Eerder vandaag gaf Barabasj ook al de opdracht om iedereen te evacueren, ook de pakweg 2.000 nog achtergebleven inwoners. Mobiele telefoons zijn niet meer te gebruiken, omdat de ervaring elders heeft geleerd dat er altijd mensen zijn met pro-Russische sympathieën die informatie doorspelen aan het Russische leger. Een mobiele telefoon opladen is ook al snel niet meer mogelijk, waarschuwde de gouverneur. De mensen die de generatoren aan de gang hielden, zijn vandaag namelijk al uit de stad geëvacueerd. 

'Het is droevig, maar Avdiivka gaat steeds meer lijken op een stad uit zo'n apocalyptische film, of... zoals Marinka eerder volledig met de grond gelijk is gemaakt door de Russen', zegt gouverneur Barabasj in een videoboodschap. Avdiivka is volgens legerwoordvoerder Oleksi Dmitrasjkivski nu de plek waar het hevigst wordt gevochten. Eerder was dat Bachmoet, maar de Russen raken daar uitgeput en vallen minder vaak aan.

Bron: Ukrajinska Pravda

    Geen opmerkingen: