zondag 26 maart 2023

Medvedev: 'Laten we samen Netflix kapotmaken'

De Russische oud-president Dmitri Medvedev vindt dat de Russen alle recht hebben om films te downloaden en ze vervolgens op grote schaal te verspreiden. Vanwege de sancties hebben de Russen geen toegang meer tot streamingdiensten als Netflix. 'Laten we ze kapotmaken door die films op sociale media voor iedereen beschikbaar te stellen.'

De oproep wordt gesteund door het Kremlin. Volgens woordvoerder Dmitro Peskov 'hebben we het over piraten, mensen die ons beroofd hebben, die onze bezittingen in beslag hebben genomen, ze hebben gestolen. Piraterij heeft voor ons een heel andere betekenis gekregen.' Peskov erkende dat hij zelf illegaal van internet gedownloade films bezit, hoewel hij ze niet zelf heeft gedownload. 

De aanmoediging van Medvedev om films illegaal te downloaden is de zoveelste clownerie van de voormalige president die tegenwoordig secretaris is van de Nationale Veiligheidsraad. Afgelopen vrijdag dreigde hij nog met een raketaanval op het Internationale Strafhof (ICC) in Den Haag. Het ICC heeft een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de Russische president Vladimir Poetin vanwege de deportatie van Oekraïense kinderen.

Bron: Ukrajinska Pravda, NOS

Geen opmerkingen: