zaterdag 25 maart 2023

Britse conclusie: fut is er uit bij de Russen

De Britse militaire inlichtingendiensten zeggen dat de Russische troepen bezig zijn om hun posities te consolideren, wat er op duidt dat zij hun aanvallende strategie voor een defensieve hebben verruild. De aanval van de Russen op de stad Bachmoet is vrijwel vastgelopen door uitputting. Maar volgens de Britten heeft ook het Oekraïense leger forse verliezen geleden bij de verdediging van de stad. 

Het lijkt er volgens de Britten op de Russen zich nu richten op het veroveren van Avdiivka, een stad ten zuiden van Bachmoet, en naar de Kreminna-Svatove sector in het noorden. 'Het is een indicatie dat gekozen is voor een meer defensieve aanpak, nu is gebleken dat de Russische pogingen om een winteroffensief te beginnen zijn mislukt.' Bij Kreminna is beperkte terreinwinst geboekt, aanvallen op Avdiivka zijn tot nu toe vruchteloos gebleken.

Verder helpt het de Russen volgens de inlichtingendiensten ook niet dat er in toenemende mate onenigheid is tussen de legertop en Jevgeni Prigozjin, de baas van de Wagner Groep. Prigozjin beklaagt zich er aanhoudend over dat hij te weinig munitie en andere bevoorrading krijgt en hij dreigt er zelfs mee om zijn aandacht van Oekraïne te verleggen naar Afrika als de situatie niet verbetert.

Bron: Ukrajinkska Pravda

Geen opmerkingen: