woensdag 17 september 2014

Separatisten Donetsk willen geen verkiezingen

Er komen geen lokale verkiezingen op zondag 7 december in het door de pro-Russische separatisten bezette deel van de provincie Donetsk. Geen sprake van, aldus de zelfbenoemde premier Alexander Zachartsjenko van de Volksrepubliek Donetsk. Het Oekraïense parlement nam gisteren een wetsvoorstel van president Petro Porosjenko aan waarin de separatisten voor een periode van drie jaar min of meer zelfbestuur krijgen. Ook werd 7 december aangewezen als verkiezingsdag.

Zachartsjenko zei het daar niet mee eens te zijn. ''Wij maken zelf wel uit wanneer hier verkiezingen worden gehouden'', zei hij vanmorgen tegen het persbureau Interfax. ''We hebben ons eigen parlement en dat bepaalt zelf wel of en wanneer er verkiezingen zijn, niet de Oekraïense regering.''

Zachartsjenko gaf ook aan dat hij niet meedoet aan een volgende bespreking van de contactgroep die werkt aan een vreedzame oplossing van het conflict in Oost-Oekraïne. Het is overigens nog onduidelijk of en wanneer er een volgende bespreking komt in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: