dinsdag 30 september 2014

'Coalitie Blok-Pororsjenko en Radicale Partij'

De nieuwe regeringscoalitie krijgt volgens directeur Viktor Nebozjenko van de Oekraïense Barometer geen ruime meerderheid in het parlement achter zich na de komende verkiezingen. Hij voorziet een coalitie van het Blok-Porosjenko en de Radicale Partij van Oleh Ljashko die beide sterk in opkomst zijn in de peilingen.

Daar zou de partij Sterk Oekraïne van voormalig parlementsvoorzitter Sergei Tigipko zich nog weleens bij aan kunnen sluiten, veronderstelt de politicoloog Nebozjenko. Gebeurt dat, dan valt huidig premier Arseni Jatsenjoek buiten de boot en vist ook de Moederlandpartij van Joelia Timosjenko naast het net.

Als eind dit jaar de coalitieonderhandelingen zijn afgerond, dan verwacht hij dat er wel een duidelijke scheidslijn loopt tussen medestanders van president Petro Porosjenko en de mensen die de positie van het parlement tegenover de president willen versterken. ''Er zijn bovendien nog veel parlementsleden, die zich nu andere veren hebben aangemeten om hun verleden bij de Partij van de Regio's te verbergen. In de hoop dat ze terugkeren in het nieuwe parlement en zo hun machtspositie kunnen behouden.''

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: