zaterdag 27 september 2014

Ministerie: geen politici meer in afvalcontainers


Parlementslid Victor Pilipsjin werd ook met rode verf besmeurd.
Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft alle deelnemers aan de campagnes voor de parlementsverkiezingen op 26 oktober opgeroepen om zich netjes te gedragen en in het bijzonder, om op te houden met het in afvalcontainers gooien van politici en bestuurders. Het is een gebruik geworden dat in korte tijd flink opgang heeft gemaakt.

Soms wordt een slachtoffer wel twintig minuten opgesloten in een stinkende container die vaak tot bij de deur van diens kantoor is gerold. De politie heeft al aangegeven dat de daders worden vervolgd.

De actievoerders zeggen dit te doen uit onvrede over de trage wijze waarop de autoriteiten bezig zijn de aanhangers van voormalig president Viktor Janoekovitsj buitenspel te zetten. Het parlement heeft inmiddels een wet aangenomen die Janoekovitsj-getrouwen gedurende een periode van tien jaar buitenspel zet.

Dinsdag 16 september was parlementslid Vitali Zjoeravski (zie video) het eerste slachtoffer. Net als Victor Pilipsjin (foto) die gisteren afval over zich heen kreeg wordt het hem zwaar aangerekend dat hij voor de draconische wetten van 16 januari stemde waarmee de Oekraïners het recht om te demonstreren werd ontnomen en zware straffen in het vooruitzicht werden gesteld. De wet werd meteen na de machtswisseling zes dagen later ongedaan gemaakt.


Bronnen: ZIK, Kyiv Post, YouTube

Geen opmerkingen: