dinsdag 30 september 2014

Parlementslid Sjoefritsj aangevallen in Odessa

Parlementslid Nestor Sjoefritsj heeft een pak slaag opgelopen toen hij op verkiezingscampagne was in de stad Odessa. Hij werd volgens het persbureau Reuters aangevallen door een twintigtal pro-Oekraïense activisten, waarvan sommigen gemaskerd waren en armbanden van de ultra-nationalistische Rechtse Sektor droegen.

Sjoefritsj liep rake klappen op bij de vechtpartij. Zijn overhemd werd hem van het lijf gescheurd, voordat hij door zijn lijfwachten met een auto in veiligheid gebracht kon worden. Om het parlementslid te kunnen bevrijden, schoten de lijfwachten enkele keren in de lucht.

Toen Sjoefritsj vlakbij de auto was, werd hij door iemand tweemaal in het gezicht geslagen. Naderhand liet hij weten dat de activisten van plan waren geweest om hem in een vuilniscontainer te gooien zoals eerder al enkele keren gebeurde met parlementsleden van de huidige oppositie.

Sjoefritsj staat bekend als een trouwe aanhanger van de in februari afgezette president Janoekovitsj, onder wie hij enige tijd als minister van Noodsituaties diende. Hij staat aan de kant van de pro-Russische separatisten in Oost-Oekraïne en is momenteel op verkiezingscampagne voor het Oppositieblok.

Bron: Daily Mail

Geen opmerkingen: