maandag 19 augustus 2013

Parlementsleden krijgen klappen van poliitie

De gemeenteraad van Kiev heeft maandagmorgen kort vergaderd, slechts twaalf minuten. Op twee na werden alle voorstellen van het stadsbestuur zonder enige discussie aangenomen door de 79 raadsleden die deelnamen aan deze omstreden vergadering. Omstreden, omdat het kiezersmandaat van de raad al anderhalve maand verstreken is. Een besluit over nieuwe verkiezingen, ook voor die van het burgemeesterschap, wordt alsmaar vooruit geschoven.

Om tegenstanders op het verkeerde been te zetten, werd de vergadering twee uur eerder gehouden dan was aangekondigd. De raadsleden van de oppositie werden daarvan ook niet op de hoogte gesteld.

Toen parlementsleden van de oppositie maandagmorgen probeerden het stadhuis binnen te dringen, kwam het tot een handgemeen met de politie die dat wilde verhinderen. Daarbij vielen rake klappen. Volgens fractievoorzitter Arseni Jatsenjoek van de Moederlandpartij in het Oekraiense parlement vielen er diverse gewonden.

''Stepan Koebiv ligt nu in een ziekenhuis, Andrei Ivansjoek en Vitali Jarema raakten gewond. Ook Eduard Leonov en diverse leden van Svoboda raakten gewond'', aldus Jatsenjoek later tijdens een persconferentie.

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: