donderdag 29 augustus 2013

Boebka populair in peilingen nieuwe IOC-voorzitter

Serhei Boebka is nog steeds de grootste favoriet in de strijd om het voorzitterschap van het Internationaal Olympisch Comité (IOC). De voormalige wereldrecordhouder polsstokhoogspringen en voorzitter van het Oekraïense Olympisch Comité gaat in een aantal peilingen op sportwebsites ruim aan de leiding.

Boebka krijgt 46,9 procent van de stemmen die bezoekers van de website insidethegames.biz hebben uitgebracht op kandidaten voor het IOC-voorzitterschap. Zijn naaste concurrent Ching-Kuo Wu, voorzitter van de Internationale Boksfederatie, scoort met 27,7 procent nog niet eens de helft, terwijl financieel directeur van het IOC Richard Carron op 17 procent uit komt.

Vierde in deze peiling is voorzitter Denis Oswald van de Internationale Roeifederatie met slechts 3,9 procent. Duitser Thomas Bach, voorzitter van het Olympisch comité van zijn land, behaalde 2,9 procent.

Van de bezoekers van de website jensweinreich.de gaf 38,2 procent de voorkeur aan Boebka, terwijl Oswald hier 18,8 procent kreeg en Bach 17,7 procent. Ching-Kuo Wu blijft hier op 5,9 procent steken. Anders is dat op auroundtherings-com, waar Ching-Kuo Wu 44,2 procent krijgt en Boebka 29,1 procent. De overige kandidaten bleven hier ver bij achter.

Eerder maakte SportsPro al bekend dat een peiling van het Engelse sportblad een ruime voorsprong voor Boebka had opgeleverd. De verkiezing van de nieuwe IOC-voorzitter heeft op 10 september plaats in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: