donderdag 15 augustus 2013

Henkel haalt toiletreiniger van de markt

Het Duitse bedrijf Henkel heeft een toiletreiniger uit de Oost-Europese markt gehaald nadat een reclamefilmpje voor consternatie had gezorgd in Oekraïne. De reiniger lijkt immers sterk op de Oekraïense vlag, met een blauwe en een gele streep. Het Duitse Henkel heeft een toiletreiniger uit de Oost-Europese markt gehaald nadat een reclamefilmpje voor consternatie had gezorgd in Oekraïne. De reiniger lijkt immers sterk op de Oekraïense vlag, met een blauwe en een gele streep.

Het reclamefilmpje voor de Bref Duo Stick ging snel viraal nadat het verschenen was op de Russische televisie, waar ook veel Oekraïeners naar kijken. In het filmpje wordt de blauw-gele stick aan de binnenkant van een toilet aangebracht, waarna wordt doorgespoeld.

"We hadden nooit de bedoeling Oekraïne te beledigen", verzekerde een woordvoerder van het bedrijf woensdag. De kleuren voor de Bref Duo Stick moesten hygiëne en citrusgeur uitbeelden. Nog volgens de woordvoerder was de stick nog niet op de Oekraïense markt gebracht.

Het incident volgt slechts enkele dagen nadat de Amerikaanse rockband Bloodhound Gang verbannen werd uit Rusland en Oekraïne, nadat een lid van de groep geürineerd had op een Oekraïense vlag en de Russische driekleur door zijn broek had gehaald.



Bron: standaard.be

Geen opmerkingen: