donderdag 29 augustus 2013

Femen protesteert bij ambassades tegen inval

Activistes van de protestbeweging Femen hebben donderdag actie gevoerd bij de Oekraïense ambassades in Den Haag, Brussel. Parijs, Madrid en Berlijn. Aanleiding was de sluiting van een Femen-kantoor in Kiev. Het kantoor in de Oekraïense hoofdstad werd gesloten nadat de politie er wapens had gevonden.

Volgens de activistes gaat het om opgezet spel. Ze opperden dat de wapens in het kantoor werden geplaatst toen er niemand van de groep aanwezig was. Femen beschuldigt de geheime diensten van zowel Oekraïne als Rusland van intimidatie, niet alleen vanwege de inval in het hoofdkantoor maar ook omdat in de afgelopen keren leden van Femen in Kiev door onbekenden zijn mishandeld.

Bij de inval in het kantoor van Femen werden volgens de politie dinsdag een pistool en een handgranaat gevonden, alsmede afbeeldingen van de Russische president Vladimir Poetin en de leider van de Russisch-orthodoxe kerk, patriarch Krill. Bij beiden was een richtkruis op hun gezicht getekend en er waren foto's waarop beledigende teksten waren geschreven.

Bronnen: DeStandaard, Kyiv Post

Geen opmerkingen: