maandag 6 augustus 2012

Witte rozen voor Timosjenko op 'verjaardag'

Om de eerste 'verjaardag' van Joelia Timosjenko's gevangenschap te markeren, probeerde een delegatie van de Verenigde Oppositie zondag tevergeefs haar te bezoeken in het Oekrzaliznitsia-ziekenhuis Nr. 5. Ze lieten een mand vol witte rozen achter op de negende verdieping van het ziekenhuis in Charkiv, waar de oud-premier al geruime tijd verblijft. Zij werd op 5 augustus vorig jaar gearresteerd, omdat zij zich in de rechtszaak tegen haar wegens machtsmisbruik laatdunkend over de rechter had uitgelaten.

"We hadden dit wel verwacht'', zei Arseni Jatsenjoek na het mislukte bezoek. Een groep van vijftig aanhangers demonstreerde buiten, terwijl hij samen met Anatoli Gritsjenko, Serhei Vlasenko, Irina Loetsenko en Boris Tarasjoek naar binnen ging. Het vijftal was nog geen half uur binnen en zag geen kans om Timosjenko's verblijf te betreden.

De gevangenisdienst kondigde vorige week aan het bezoekrecht van Timosjenko terug te brengen wat gebruikelijk is voor gevangenen: een half uur per maand en maximaal drie dagen eens in het kwartaal.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: