woensdag 8 augustus 2012

Nog altijd Russische misinformatie op site OS

Nog steeds staat er onjuiste informatie over Russische atleten van Oekraïense en Georgische afkomst op de officiële website van de Olympische Spelen, tot grote ergernis van het Oekraïense ministerie van Buitenlandse Zaken. Het Olympisch Comité deed z'n beklag in Londen, en het ministerie verzocht met klem om de informatie op de website te wijzigen.

Dat had tot gevolg dat er bij zes atleten nu correcte informatie staat, maar nog altijd staat bij vier atleten die in Oekraïne geboren zijn dat ze uit de Russische 'regio Oekraïne' afkomstig zijn. "We houden het scherp in de gaten. Zo nodig trekken we nogmaals aan de bel om correcte informatie op de website te krijgen over atleten die in ons land geboren zijn, maar nu voor Rusland uitkomen", aldus woordvoerder Oleksandr Dikoesarov van het ministerie.

De kwestie heeft meer nog dan in Oekraïne voor opwinding gezorgd in Georgië, dat enkele jaren een vijfdaagse oorlog tegen Rusland voerde en daarbij de controle verloor over Ossetië. Bij één van de Russische atleten stond vermeld dat hij geboren is in de 'Russische regio Ossetië''.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: