zaterdag 25 augustus 2012

Belastingdienst is uit op faillissement zender TVi

Als de Belastingdienst een rechtszaak wint van TVi, dan betekent dat het einde van de tv-zender die op de hand is van de oppositie. Dit heeft directeur Mikola Kniazjitski verklaard tegenover Gazeta.ua. Kniazjitski werd van belastingontduiking beschuldigd, maar het onderzoek werd stopgezet na heftige kritiek. Het parlement besloot namelijk afgelopen voorjaar dat de Belastingdienst de media in verkiezingstijd niet lastig mag vallen.

Toch loopt er nog altijd een rechtszaak tegen TVi. Bij verlies moet de tv-zender bijna 90.000 euro betalen. "Dat is veel geld voor ons. Te veel geld, want het betekent dat we failliet zijn", aldus Kniazjitski.

TVi staat ook op een andere manier flink onder druk, want in 42 steden werd de zender onlangs uit het pakket gehaald. Vooral in het oosten van het land, onder meer in Dnipropetrovsk, Donetsk en Charkiv. Kniazjitski: "Dat gebeurt in opdracht van de Nationale Raad (voor televisie en radio), voor zover onze informatie reikt."

In een laatste poging het tij te keren, doet TVi een beroep om steun op de deelnemers aan het World Newspaper Congres dat van 2 tot en met 5 september in Kiev wordt gehouden.

Bronnen: Ukrinform, Western Information Center

Geen opmerkingen: