zaterdag 25 augustus 2012

Journaliste dringt Janoekovitsj' domein binnen

De journaliste Tatjana Chornovil heeft onlangs kans gezien foto's te maken in de zwaar bewaakte residentie van president Viktor Janoekovitsj in Mezhihirja. De foto's die zij maakte met haar mobiele telefoon zijn te zien op de website van tv-zender TVI. Chornovil, afkomstig uit het westen van het land, zou aanvankelijk worden vastgehouden door het beveiligingsbedrijf dat beweert dat het onmogelijk is om door te dringen tot het privédomein van de Oekraïense president. Inmiddels is zij overgedragen aan de politie.

Journalisten proberen al sinds Janoekovitsj' aantreden een blik te werpen op zijn buitenverblijf. De president beloofde hen een kijkje en maakte die belofte ook waar, zij het dat slechts een select groepje verslaggevers, fotografen en cameramensen naar binnen mocht.

De actie van Chornovil om zonder toestemming binnen te komen, werd zaterdagmorgen naar buiten gebracht door een bekende schrijver die de website Ukraine Business Online (UBO) informeerde. De journaliste zou haar actie hebben ondernomen uit protest tegen de ondertekening van de omstreden taalwet door Janoekovitsj.

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: