donderdag 2 augustus 2012

Elke dag elf verkeersdoden in Oekraine

Iedere 20 minuten gebeurt er een ernstig verkeersongeluk in Oekraine. Er vallen elke dag 11 doden en 87 zwaargewonden. Volgens de verkeersafdeling van het ministerie van Binnenlandse Zaken waren er in de eerste zeven maanden van dit jaar 15.500 verkeersongelukken waarbij gewonden en/of doden vielen. Het zou gaan om 24.000 doden en ruim 19.000 gewonden.

Het zijn vooral verkeersdeelnemers tussen 25 en 45 jaar die bij een ongeluk betrokken raken, ruim tweederde van het totale aantal. ''Het komt er op neer dat de meest productieve groep van onze werkende bevolking het slachtoffer wordt. De meeste ongelukken worden veroorzaakt door onachtzaamheid van automobilisten", aldus Volodimir Reznikov, de plaatsvervangend directeur van de verkeersafdeling vna het ministerie. Een op de vier verkeersongelukken met ernstige afloop komt door te hard rijden, een op de vijf ongelukken door verkeerde inhaalmanouvres.

Premier Mikola Azarov riep onlangs zijn kabinet op om alles in het werk te stellen om de verkeersveiligheid te verbeteren. ''Er vallen steeds meer doden en gewonden in het verkeer, het lijkt wel een epidemie'', hield hij zijn ministers voor.

Bron: ForUm

Geen opmerkingen: