maandag 28 november 2016

Terugtrekking Stanitsja Loehanska weer afgeblazen

Het is opnieuw niet gelukt om de wederzijdse terugtrekking van de troepen bij Stanitsja Loehanska tot stand te brengen omdat de pro-Russische rebellen gisteravond laat het gebied rond de doorlaatpost daar hebben aangevallen. Afspraak is dat de troepen zich aan weerskanten van de doorlaatpost terugtrekken als er zeven dagen op rij geen vijandigheden in het gebied hebben plaatsgehad.

Sinds de afspraak van wederzijdse terugtrekking is gemaakt op 21 september zijn er bij Stanitsja Loehanska maar liefst 59 aanvallen van de rebellen geregistreerd. Op vrijdag 18 november gaf het Oekraïense leger te kennen dat het bereid was zich terug te trekken, maar op 24 november was er weer een aanval, en gisteravond dus opnieuw.

''De leiders van de separatisten in Loehansk geven daarmee te kennen dat zij zich niet aan de afspraken willen houden zoals die in Minsk zijn gemaakt'', luidt een vanmorgen door het leger afgegeven verklaring. Volgens afspraak werd wel een wederzijdse terugtrekking gerealiseerd op 1 oktober bij Zolote en op 7 oktober bij Petrivske.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: