maandag 21 november 2016

'Rustige' dag met vijftien aanvallen rebellen

Met vijftien aanvallen van de pro-Russische rebellen op het Oekraïense leger was het gisteren een relatief rustige dag. Ten (noord)oosten van Marioepol werd een aanval gedaan met tanks, pantserwagens en 82 milllimeter mortieren op soldaten bij Krasnohorvika. Tegen de posities van het leger bij de dorpen Novotrojtske en Vodiane werden raketaangedreven granaten in gezet.

In de omgeving vana Donetsk werden raketaangedreven granaten en mortieren gebruikt tegen de soldaten die het dorp Loehanske en het industrieterrein van Avdiivka verdedigen. In de provincie Loehansk waren er aanvallen met dezelfde wapens op de dorpen Makarove, Zhovte, Krimske en Triochizbenka.

Als gevolg van de aanvallen raakten gisteren twee Oekraïense soldaten gewond.

De OVSE meldt dat haar waarnemers niet in staat waren om bezoeken te brengen aan Pervomajsk/Zolote, Stanitsja Loehanska en Petrivske/Bohdanivka. Het is de bedoeling dat zowel het leger als de rebellen zich terugtrekken tot op minstens een kilometer van deze belangrijke doorlaatposten voor de bevolking van de door de separatisten bezette gebieden. De strijdende partijen konden de veiligheid van de waarnemers daar niet garanderen, zodat van een bezoek werd afgezien.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: