donderdag 24 november 2016

'Leger nu goed voorbereid op Russische aanval'

Het Oekraïense leger houdt niet alleen rekening met een aanval van de pro-Russische rebellen en het Russische leger om een 'corridor' via Marioepol naar de door Rusland geannexeerde Krim te creëren, maar ook met grootschalige aanvallen elders in het zuidoosten van Oekraïne. Viktor Moezhenko, de aanvoerder van de generale staf, zegt hierover dat er drie scenario's zijn waarmee rekening wordt gehouden.

''Op basis van deze scenario's hebben we onze strijdkrachten op volle sterkte gebracht op de plekken waar we aanvallen verwachten. Daar kunnen we het Russische leger weerstaan, zo is onze stellige overtuiging'', aldus Moezhenko op een persconferentie in Vilnius.

Moezhenko zei niet te weten of de nieuwe Amerikaanse president Donald Trump een koerswijziging voor staat bij de hulp van de Verenigde Staten aan Oekraïne. Hij rekent er echter op dat de reeds toegezegde 500 miljoen dollar aan financiële steun voor het aanpassen van het Oekraïense leger aan de werkwijze van de NAVO wordt uitbetaald. Ook de militaire adviseurs blijven, voor zover nu bekend.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: