woensdag 13 april 2016

Volksfront blijft toch mee onderhandelen

Het Volksfront blijft meepraten over de vorming van een nieuwe regeringscoalitie, de benoeming van een nieuwe premier en de samenstelling van diens kabinet. Dat zegt fractievoorzitter Maksim Boerbak in een reactie op eerdere uitlatingen van zijn partijgenoot, minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken. Avakov zei dat het Volksfront de onderhandelingen voor gezien hield.

''Wij nemen onze verantwoordelijkheid'', aldus Boerbak tegen verslaggevers in het parlementsgebouw. Er is nog altijd geen officiële nominatie van een kandidaat-premier. Volgens vicefractievoorzitter Oleksi Hontsjarenko van het Blok-Porosjenko moet dat wel de huidige parlementsvoorzitter Volodimir Hrojsman worden. ''Er is geen alternatief.''

Hrojsman zelf kondigde in zijn huidige functie aan dat het parlement vandaag, uiterlijk morgen een punt achter de hele kwestie kan zetten. ''Er ligt straks een voorstel op tafel waarmee we een einde kunnen maken aan de kabinetscrisis'', aldus Hrojsman bij de opening van de parlementszitting van vandaag waarvoor zich 329 (van de 450) parlementariërs hebben geregistreerd.

Vandaag zou de regeringscoalitie tot stand moeten komen, waarna morgen gestemd wordt over het kabinet, het actieprogramma en een nieuwe parlementsvoorzitter.


Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: