vrijdag 22 april 2016

Daniljoek 'per ongeluk' baas van brievenbusfirma's

Minister Oleksandr Daniljoek van Financiën blijkt nog altijd statutair directeur van drie brievenbusfirma's die verbonden zijn aan het Britse bedrijf waar hij tot 2010 voor werkte. Het gaat om twee papieren firma's op Cyprus en een derde op de Kaaimaneilanden. Daniljoek kwam afgelopen week al meteen na zijn aantreden in opspraak en gisteren heeft hij toegegeven dat dit terecht was.

Daniljoek zegt dat hij sinds zijn vertrek uit Londen niet meer actief is geweest in het bedrijfsleven, omdat hij voor de Oekraïense overheid werkte. Hij was nauw betrokken bij de onderhandelingen met het IMF en de Westerse geldschieters waarmee zijn voorgangster Natalie Jaresko tot de afspraak kwam dat ze de schulden van de Oekraïense overheid deels kwijtscholen.

''Toen er kritiek kwam, heb ik meteen juristen aan het werk gezet om uit te vinden of die kritiek terecht was. Dat bleek inderdaad het geval en ik bied hiervoor mijn verontschuldigingen aan. Ik ben op papier nog altijd directeur van drie offshore bedrijven. Inmiddels wordt alles in het werk gesteld om daar verandering in te brengen.

Bron: Censor.net

Geen opmerkingen: