woensdag 20 april 2016

Paus vraagt om gebed voor Oost-Oekraïne

Paus Franciscus heeft tijdens de woensdagse algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein opnieuw aandacht gevraagd voor het lijden van de bevolking in Oost-Oekraïne, waar regeringstroepen en pro-Russische separatisten al twee jaar een bloedige strijd uitvechten. Tegelijk vroeg hij om een gebed voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Ecuador.

De paus heeft eerder al opgeroepen om zondag 24 april een speciale collecte te houden voor de mensen die gevlucht zijn voor het oorlogsgeweld in Oost-Oekraïne.

Paus Franciscus begroette vanmorgen in het bijzonder een delegatie met pelgrims uit Oekraïne en Wit-Rusland. Zij nemen deel aan een internationaal congres naar aanleiding van de 30e verjaardag van de kernramp in Tsjernobil. Onder hen een grote groep die destijds na de kernramp als hulpverlener werd ingezet. De paus bad voor de slachtoffers en bedankte al wie betrokken is in het verlichten van het lijden dat de nucleaire catastrofe in 1986 veroorzaakte.

Bron: Kerknet.be
aus Franciscus heeft tijdens de woensdagse algemene audiëntie op het Sint-Pietersplein opnieuw aandacht gevraagd voor het lijden van de bevolking in Oost-Oekraïne, waar regeringstroepen en pro-Russische separatisten al twee jaar een bloedige strijd uitvechten. Tegelijk vroeg hij om een gebed voor de slachtoffers van de zware aardbeving in Ecuador.

Tsjernobyl

Paus Franciscus begroette vanmorgen in het bijzonder een delegatie met pelgrims uit Oekraïne en Wit-Rusland. Zij nemen deel aan een internationaal congres naar aanleiding van de 30ste verjaardag van de kernramp in Tsjernobyl. Onder hen een grote groep die destijds na de kernramp als hulpverlener werd ingezet. De paus bad voor de slachtoffers en bedankte al wie betrokken is in het verlichten van het lijden dat de nucleaire catastrofe in 1986 veroorzaakte.
- See more at: https://www.kerknet.be/kerknet-redactie/nieuws/paus-vraagt-gebed-voor-oekra%C3%AFne-en-ecuador#sthash.lpah6PmY.dpuf

Geen opmerkingen: