maandag 1 juni 2015

Drie soldaten gedood bij overval controlepost

Drie Oekraïense soldaten zijn gisteren gedood toen ze bij een controlepost van het leger werden aangevallen door een groep van vijftien pro-Russische rebellen. Het zou om een verkenningsgroep van de rebellen gaan, die ook twee soldaten gevangen wisten te nemen. Een vierde soldaat raakte gewond. Aan de kant van de rebellen waren er twee zwaargewonden die door hun kameraden mee werden genomen.

Ook elders gaan de gevechten door. Het leger meldt aanvallen van de rebellen op Sjirokine, op 30 kilometer van de grote havenstad Marioepol, met mortieren en artilleriegeschut. Gisteravond werd het dorp Piski, vlakbij het vliegveld van Donetsk, ook beschoten met groot kaliber mortieren. Ook het dorp Starohnativka en de kolenmijn van Boetivka werden met mortieren beschoten.

Het dorp Krasni Pachar, in de buurt van Artemivsk, werd een uur lang beschoten door een tank, terwijl het dorp Leninske met een mortier en zware machinegeweren bestookt werd. Bij een controlepost van het leger bij Zaitseve ontstond paniek toen een grote groep mensen daar werd beschoten door een tank en artilleriegeschut.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: