maandag 15 juni 2015

Hulp voor vluchtelingen uit Duitsland en Polen

Duitsland en Polen hebben voor een half miljoen euro aan hulpgoederen gestuurd voor mensen die het oorlogsgebied in Oost-Oekraïne zijn ontvlucht. Het gaat om 285 ton aan hulpgoederen voor vluchtelingen die nu verblijven in Zaporizja, Charkiv, Dnipropetrovsk en het niet door de separatisten bezette deel van de provincie Donetsk. Oekraïne telt inmiddels meer dan 1,3 miljoen geregistreerde binnenlandse vluchtelingen

Caritas Oekraïne zorgt voor de verdeling van de hulpgoederen onder arme vluchtelingen, gehandicapten, ouderen, alleenstaande ouders, zwangere en pas bevallen vrouwen. Morgen komen de hulpgoederen aan in Zaporizja. Het gaat om een pakket met voedsel en hygiëneproducten. Met de door Duitsland gestuurde pakketten kunnen 6.800 vluchtelingen geholpen worden, met die uit Polen nog eens 4.300 vluchtelingen.

De pakketten hebben een waarde van elk 38 euro en wegen zo'n 21 kilogram. In de pakketten zitten lang houdbare producten als meel, ingeblikt vlees en bonen, boekweit, suiker, thee, koffie en chocolade. Verder zeep, shampoo, wasmiddelen en tandpasta.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: