maandag 15 juni 2015

'Duizend rebellen naar Horlivka en Debaltseve'

Meer dan duizend rebellen en tientallen zware wapens, waaronder houwitsers, zijn volgens militair expert en parlementslid Dmitro Timtsjoek naar Horlivka en Debaltseve gestuurd. Op zijn Facebookpagina schrijft Timtsjoek dat tussen de 450 en 500 manschappen in groepen via Jasinovata en Jenakieve naar Horlivka zijn gegaan. Ook werden gisteren zes artilleriewapens van het type 2S1 Gvozdika en vijf houwitsers D-30 onderweg gezien.

Twee TOR-luchtverdedigingswapens werden gezien terwijl ze door het stadje Sjachtarsk reden. De colonne werd vergezeld van twee BTR-80 amfibievoertuigen en drie legertrucks. ''Het Oekraïense leger constateerde bovendien een verplaatsing van drie 9K35 Strela korteafstandsraketten tussen het dorp Sadove en de stad Chartsizk.''

Vanuit Alchevsk zouden zes legertrucks met rebellen naar Debaltseve zijn gestuurd. Daar bevinden zich nu zeker 550 rebellen. In de plaats Alchevsk zoud volgens Timsjoek een colonne met vier amfibievoertuigen BTR-80 en vier stuks artilleriegeschut 2S1 Gvozdika in de richting van het waterbassin bij Isakovske zijn gereden. Ten zuiden van Loehansk werden 20 legertrucks gezien die een pontonbrug vervoerden.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: