zondag 21 juni 2015

Justitie doet inval in basiskamp Tornadobataljon

Het ministerie van Binnenlandse Zaken wil af van het in opspraak geraakte vrijwilligersbataljon Tornado. Het besluit daartoe zou afgelopen donderdag genomen zijn na de arrestatie van acht leden van Tornado, waaronder commandant Roeslan Onitsjenko. Zij worden beschuldigd van ontvoering, verkrachting en marteling.

Een onderzoeksteam van het ministerie en het Openbaar Ministerie heeft gisteren een inval gedaan in het basiskamp van het bataljon, gevestigd in een school in de plaats Privalne in de provincie Loehansk. Een aantal militairen van het bataljon had zich daar verschanst. De school zou met explosieven beveiligd zijn, maar daarvan bleek niets toen het onderzoeksteam het gebouw binnen ging. Van enig geweld zou geen sprake zijn geweest.

Ontisjenko's ondercommandant Mikola Tsoekoer liet eerder weten dat de actie tegen Tornado alleen bedoeld is als dekmantel voor de regionale politiechef Anatoli Naumenko die zich bezig zou houden met grootschalige smokkel van onder meer gietijzer vanuit het door de separatisten bezette gebied.

Bron: Interfax

Geen opmerkingen: