dinsdag 16 juni 2015

OVSE ziet zware wapens in parade Marioepol

Waarnemers van de OVSE hebben geconstateerd dat afgelopen vrijdag bij een militaire parade in de havenstad Marioepol zware wapens werden getoond. De parade werd gehouden door het vrijwilligersbataljon Azov om te vieren dat de stad precies een jaar geleden op de separatisten werd veroverd.

Er deden honderd Oekraïense soldaten en vrijwilligers van het Azovbataljon aan mee, terwijl secretaris Oleksandr Toertsjinov van de Nationale Veiligheidsraad, minister Arsen Avakov van Binnenlandse Zaken en andere hoogwaardigheidsbekleders toekeken.

Volgens de OVSE maakten drie zware wapens mee, anti-tankgeschut en twee houwitsers, die daar op basis van het Minsk-2 akkoord niet in Marioepol behoorden te zijn. Verder werden onder meer twaalf trucks met het Azov-embleem gezien waarvan er vier 122 mm. mortieren trokken. De militaire parade werd gevolgd door een concert met een kleine duizend bezoekers.

Vorige maand hielden de separatisten in de stad Donetsk ook een militaire parade met verboden zware wapens, toen vanwege de Overwinningsdag (de overwinning op Nazi-Duitsland).

Bron: Kiev Post

Geen opmerkingen: