dinsdag 23 juni 2015

'Rebellen brengen meer wapens naar Horlivka'

De pro-Russische rebellen brengen volgens militair expert en parlementslid Dmitro Timtsjoek steeds meer artillerie en pantserwagens samen ten noorden en westen van Horlivka. In deze stad, die voor het uitbreken van het oorlogsgeweld bijna 300.000 inwoners telde, zou het Oekraïense leger hebben geconstateerd dat een groep rebellen zich met zeven tanks en drie pantserwagens verplaatste naar de Leninmijn.

Ook zou een groep van zeventig rebellen in het dorp Telmanove zijn aangekomen met diverse pantserwagens. Bij de stad Novoazovsk zou het leger hebben gezien dat rebellen met onder meer zes houwitsers richting Marioepol gingen.

Bij gevechten met de rebellen is volgens legerwoordvoerder kolonel Andrei Lisenko gisteren een Oekraïense soldaat omgekomen. Twaalf soldaten raakten gewond. Afgelopen nacht voerden de rebellen zo'n twintig aanvallen uit, met name in de omgeving van Artemivsk en bij het aanbreken van de dag werden de Oekraïense militairen in Marinka enkele malen beschoten.

De rebellen melden op hun beurt dat twee inwoners van het stadje Dokoetsjajevsk zijn gedood bij een beschieting door het Oekraïense leger. Er zou één gewonde zijn.

Bronnen: Unian, RFE/RL, Tass

Geen opmerkingen: