vrijdag 5 juni 2015

Kabinet vraagt om ontslag gouverneur Donetsk

Het kabinet heeft president Petro Porosjenko gevraagd om gouverneur Oleksandr Kichtenko van de provincie Donetsk te ontslaan. Hij zou zijn werk niet naar behoren doen. Het besluit werd vandaag genomen tijdens een extra kabinetsvergadering. Een week geleden werd gouverneur Ihor Palitsja van Odessa plotseling ontslagen en vervangen door de voormalige Georgische president Micheil Saakasjvili.

Het ligt voor de hand dat Porosjenko Kichtenko inderdaad ontslaat. Ook vandaag liet de president zich namelijk al kritisch uit over de gouverneur van Donetsk, vanwege het lage tempo waarin die allerlei fortificaties worden gerealiseerd die zijn bedoeld om de opmars van de pro-Russische rebellen te stuiten.

Porosjenko deelde ook een sneer uit richting het parlementslid Serhei Taroeta, oligarch en van maart tot oktober vorig jaar gouverneur van Donetsk. Het bouwbedrijf van een familielid van Taroeta kreeg de opdracht van de huidige gouverneur Kichtenko om de fortificaties te bouwen. Dat bedrijf wist tot nu toe geen enkele deadline te halen.

Bron: Unian

Geen opmerkingen: