dinsdag 20 mei 2014

Weinig vertrouwen meer in de Russische media

De meeste Oekraïners vertrouwen er niet op dat de Russische media de waarheid vertellen. Uit een opiniepeiling van het Razoemkov Center blijkt dat 79,5 procent van de ondervraagden niet gelooft wat Russische journalisten over de situatie in hun land melden. In het zuiden en het oosten ligt de situatie iets anders, zij het dat het wantrouwen met respectievelijk 74 en 64,3 procent ook hier hoog is.

Het wantrouwen tegen de politiek is ook hoog met gemiddeld 76,2 procent, terwijl 73,5 procent de banken met wantrouwen beziet en van de Nationale Bank moet 58 procent niets hebben. Wantrouwen is er verder tegenover de politie (66,7 procent) en de staatsveiligheidsdienst SBU (56,3 procent).

Vertrouwen hebben de Oekraïners vooral in de kerken (65,6 procent), het eigen leger (58,9 procent) en de eigen media (61,5 procent). Daarbij moet worden aangetekend dat in het oosten van het land 59 procent de Oekraïense televisie, radio en kranten niet gelooft. Dat valt te verklaren omdat in het oosten vooral naar de Russische televisie wordt gekeken.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: