donderdag 22 mei 2014

Veel doden bij gevechten nabij Olginka

Vijftien militairen zouden vandaag gedood zijn bij gevechten in de omgeving van het dorp Olginka in de provincie Donetsk. Aan het einde van de middag verkeerde een soldaat nog in levensgevaar, terwijl 33 gewond zijn. Slechts zeven militairen van een groep reservisten uit het westen van het land bleef ongedeerd. De aanval op deze legereenheid werd uitgevoerd door een twintigtal huurlingen, aldus een militair in het ziekenhuis in de plaats Volnovtsja waar de gewonden naar toe zijn gebracht. Inwoners van Olginka spreken overigens van zeventien gedode militairen.

De gevechten in deze regio begonnen afgelopen nacht toen het Oekraïense leger wist te verhinderen dat zestig gewapende mannen per trein naar de stad Svatovo in de provincie Loehansk konden reizen. Dat heeft secretaris Andrei Paroebi van de Nationale Veiligheidsraad laten weten.

Paroebi kon ook vertellen dat er een groot trainingskamp nabij de grens in het Russische Rov aan de Don is opgezet om de mensen te trainen die in Oekraïne voor nog meer onrust moeten zorgen. Die informatie zou verkregen zijn van gevangen genomen Russen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken maakt gewag van een poging van meerdere gewapende groepen die geprobeerd hebben de grens naar Oekraïne over te steken in de afgelopen nacht. Iets na middernacht zou er geschoten zijn op de grensbewaking in de provincie Loehansk. Die wist de aanval hebben afgeslagen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: