vrijdag 23 mei 2014

Ook twee soldaten gedood in Loehansk

Bij een gevecht met pro-Russische separatisten bij de stad Roebizjne in de provincie Loehansk zijn gisteren twee Oekraïense soldaten gedood. Er zouden meerdere gewonden zijn. De separatisten verloren circa twintig mensen en hadden een dertigtal gewonden. Dat heeft een woordvoerder van het leger vanmorgen meegedeeld.

Ondanks de slachtoffers sprak Vladislav Seleznjov van een geslaagde operatie, waarbij voorkomen werd dat de omcirkeling van een separatistische eenheid werd doorbroken.

In de naburige provincie Donetsk werden gisteren achttien militairen gedood - het dodental steeg vanmiddag tot achttien - toen ze in een hinderlaag liepen en met zwaar machinevuur werden bestookt vanuit een door de separatisten buitgemaakte pantserwagen.


Ook vandaag wordt in Donetsk weer gevochten. Ditmaal in de buurt van de provinciehoofdstad, waar een colonne van de Oekraïense vrijwilligerstroepen werd aangevallen. De separatisten schoten met automatische wapens en granaatwerpers. Ook werden scherpschutters ingezet. Er vielen meerdere gewonden. Het gevecht duurt nog voort, aldus commandant Joeri Bereza in een telefoongesprek met persbureau Reuters.

Bronnen: Kyiv Post, YouTube

Geen opmerkingen: