donderdag 14 februari 2013

Ribak wil niet buiten parlementsgebouw vergaderen

Parlementsvoorzitter Volodimir Ribak voelt er niets voor om elders te gaan vergaderen als de oppositie het vergaderen in het parlementsgebouw blijft verhinderen, zoals al bijna twee weken het geval is. "We komen alleen bijeen in het parlementsgebouw", zei Ribak donderdag tijdens een persconferentie.

Geweld gebruiken om toch toegang tot de vergaderzaal te krijgen, is ook geen optie. "Ik ben altijd al tegen het gebruik van geweld en van vechtpartijen geweest. Ik wil dat de partijen het met elkaar eens worden."

Ribak wil vrijdagmorgen opnieuw een poging doen om de vergaderingen te hervatten. Hij zei ook dat hij niet verwacht dat het tot nieuwe parlementsverkiezingen komt, aangezien de parlementariërs van beide kampen daar niet op zitten wachten. "Ze zijn allemaal bij me langs geweest en niemand heeft die wens geuit."

Eerder lieten de fractievoorzitters Jefremov en Jatsenjoek van respectievelijk de regerende Partij van de Regio's en de Moederlandpartij weten dat zij wel wat zien in nieuwe verkiezingen. Jatsenjoek voegde daar zelfs aan toe dat hij tegelijkertijd vervroegde presidentsverkiezingen wil.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: