dinsdag 19 februari 2013

Kiev en regio Lviv willen meer geld wegonderhoud

Er is jaarlijks 25 miljoen euro nodig om de wegen in de hoofdstad Kiev goed te kunnen onderhouden. Algemeen directeur Herohi Hlinksi van het Kyivavtodor heeft becijferd dat er in de afgelopen twaalf jaar nog niet de helft van het benodigde geld voorhanden was om de wegen winterklaar te maken en na de winter de vorstschade te herstellen. De slechte staat waarin de wegen verkeren, is volgens Hlinksi te danken aan de slechte materialen in combinatie met matig werk van de wegenbouwers.

Volgens burgemeester Oleksandr Popov is 85 procent van de wegen in de hoofstad zo versleten dat ze niet meer is op te lappen. ''Deze winter hebben we kunnen constateren dat ze kapot gereden zijn. Liefst 300.000 vierkante meter aan asfalt is aan reparatie toe.

Ook in de regio Lviv wordt geworsteld met de slechte wegen. Het regionale bestuur heeft de regering om 73,5 miljoen euro extra gevraagd om wegreparaties uit te kunnen voeren. Er is dit jaar 18,4 miljoen euro beschikbaar en dat is zwaar onvoldoende. Van dat geld kan alleen 'lapwerk' worden verricht, aldus het regiobestuur.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: