vrijdag 1 februari 2013

Azarov: Vrijheid ja, maar wel met eerlijke berichten

De media in Oekraïne moeten volgens premier Mikola Azarov niet klagen over het beperken van de vrijheid van meningsuiting, maar bovenal zorgen voor eerlijke, betrouwbare berichtgeving. De premier reageert daarmee op de verslechterde situatie van de Oekraïense media, zoals die is vastgelegd in het jaarlijkse rapport van Journalisten zonder Grenzen. Oekraïne neemt de 122e plaats in op de index.

"Vrijheid van meningsuiting is een fundamenteel recht, zoals we dat verkregen hebben na de transformatie van ons sociale en politieke systeem. Dat recht moeten we nooit afstaan en evenmin gaan beperken'', zei Azarov vrijdagmorgen op een bijeenkomst van de Journalistenvakbond in Kiev.

De premier ziet betrouwbare berichtgeving als een eerste vereiste. ''De regering vraagt u niet om al onze daden te prijzen of om onze hervormingen te steunen. Kritiek verwelkomen wij, maar u moet op een eerlijke manier aandacht besteden aan de problemen waarmee ons land te kampen heeft." Voor zichzelf zag de premier de taak weggelegd om alles te doen om de vrijheid van meningsuiting in Oekraïne te garanderen.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: