woensdag 13 juni 2012

Politieke krachtsverhoudingen blijven stabiel

De Partij van de Regio's van president Viktor Janoekovitsj is met 15,1 procent van de stemmen de grootste partij, aldus een opiniepeiling van het onderzoeksbureau KIIS. Zouden er nu parlementsverkiezingen zijn, dan kwam de Moederlandpartij van Janoekovitsj' grootste rivaal Joelia Timosjenko uit op 14,4 procent. Dat is inclusief de aanhang van de Beweging voor Verandering die onlangs besloot samen met de Moederlandpartij de verkiezingen in te gaan.

Vitali Klitsjko's Oedar zou kunnen rekenen op 8,4 procent van de stemmen en de Communistische Partij op 5,4 procent. De krachtsveranderingen zijn niet zoveel veranderd, met uitzondering van de positie van Oeder. Deze partij ging in de afgelopen maand van 5,9 naar 8,4 procent.

De nationalistische partij Svoboda kan volgens de peiling nu rekenen op 2,8 procent van de stemmen en nieuwkomer Voorwaarts Oekraïne! van Natalia Korolevska op 2,6 procent. Deze partijen halen echter niet de kiesdrempel en zouden met dit resultaat niet in het parlement komen. De parlementsverkiezingen zijn op zondag 28 oktober.

Bron: Ukrinform

Geen opmerkingen: