donderdag 28 juni 2012

Geen respect voor premier Medvedev in Kiev

De Russsiche premier Dmitri Medvedev kreeg woensdag niet bepaald een gastvrij onthaal bij zijn bezoek aan Oekraïne. In de hoofdstad was alles aanvankelijk nog pais en vree, maar na afloop van het beraad met kopstukken van de Oekraïense regering gaf algemeen directeur Alexei Miller van Gazprom eerst al te kennen dat de Russische gasprijs 'marktconform' en blijft zoals-ie is.

Vervolgens kreeg Medvedev te horen dat hij niet naar Donetsk kon vliegen, waar hij de voetbalwedstrijd van Portugal tegen Spanje wilde bijwonen. Uit 'veiligheidsoverwegingen', kreeg Medvedev te horen, kon zijn toestel niet landen in de Oost-Oekraïense stad. Minister Boris Kolesnikov van Infrastructuur verklaarde dat er deze dag vanwege de halve EK-finale meer dan 150 vliegtuigen zouden landen. De autoriteiten zouden bij zo'n toevloed van passagiers de veiligheid van de Russische premier niet kunnen garanderen.

De tijden veranderen. Zeker voor Medvedev die tot voor enkele weken nog president was van een wereldmacht. Nu kreeg hij te horen dat hij niet eens naar Donetsk kan vliegen voor een voetbalwedstrijd. De nieuwbakken premier nam het gelaten op, althans voor de buitenwereld. Hij grapte dat het Russische elftal hem toch al in de steek had gelaten. Volgens minister Kolesnikov had hij er wel een mouw aan kunnen passen als Rusland toch in de halve finale terecht was gekomen en Medvedev die wedstrijd had willen bijwonen.

Bron: Radio Free Europe

Geen opmerkingen: