vrijdag 17 februari 2012

OM: 'Timosjenko hoeft niet geopereerd'

Joelia Timosjenko hoeft niet geopereerd, zelfs een ziekenhuisopname voor haar rugklachten is niet aan de orde. Dat is volgens procureur-generaal Viktor Psjonka de uitkomst van het medisch onderzoek van de oud-premier door een team van Canadese, Duitse en Oekraïense artsen. Eerder had ook neurochirurg Jevgen Pedasjenko, directeur van het Romodanov Instituut voor Neurochirurgie, al aangegeven dat een operatie niet aan de orde is. Pedasjenko maakte deel uit van het onderzoeksteam.

Daartegen meldde Timosjenko's advocaat Sergei Vlasenko donderdag dat zij ernstig ziek zou zijn volgens de buitenlandse artsen. Mocht een ziekenhuisopname in Charkiv nodig zijn geweest voor het onderzoek eerder deze week, dan hadden het Openbaar Ministerie en de Dienst voor het Gevangeniswezen daarmee ingestemd, aldus Psjonka vrijdag.

Psjonka wilde geen verdere informatie geven. Timosjenko heeft het verslag van het medische team ontvangen, maar ook zij wil dit met een beroep op haar privacy niet bekend maken. De procureur-generaal zei wel dat Timosjenko weigerde bloedmonsters af te staan, ook na aandringen van de artsen.

Bron: Interfax-Oekraïne

Geen opmerkingen: