zondag 12 februari 2012

Meer vraag, meer aanbod van personeel

Het aantal vacatures neemt toe. In januari vroeg het bedrijfsleven 13,7 procent meer personeel dan in december en vergeleken met een jaar eerder is de stijging volgens het bedrijf HeadHunter zelfs 25,3 procent. Tegelijkertijd waren er ook meer mensen actief op zoek naar een (andere) baan. In een maand tijd nam het aantal toe met 33,5 procent en vergeleken met een jaar geleden is sprake van een verdubbeling.

Waar vraag is, stijgen de lonen. Dat is vooral het geval met computerprogrammeurs, maar ook verzekeringsdeskundigen, medici en topverkopers kunnen op meer loon rekenen. Java-programmeurs konden aan het begin van het nieuwe jaar rekenen op gemiddeld 207 euro meer loon, Androidprogrammeurs kregen er 47 euro per maand bij, iPhoneprogrammeurs 255 euro en C++ programmeurs zelfs 359 euro.

HeadHunter gaat er vanuit dat de lonen blijven stijgen in beroepen waar veel vraag naar is. "Als we in een nieuwe crisis terecht komen, dan zullen de bedrijven proberen hun beste specialisten vast te houden. Desnoods door ze een hoger loon te bieden, zoals ook het geval was bij het uitbreken van de vorige crisis in 2008. Maar voor de doorsnee werknemer ziet het er somber uit", aldus directeur Marina Makoviej.

Bron: Ukraine Business Online

Geen opmerkingen: