woensdag 22 februari 2012

Ministerie wil eind aan speculaties over Timosjenko's gezondheid

Het ministerie van Volksgezondheid steunt de oproep van de Duitse artsen om op te houden met het speculeren over de gezondheidstoestand van oud-premier Joelia Timosjenko. "De resultaten van het medisch onderzoek zijn geheim vanwege Timosjenko's privacy en niemand is tot nu toe uit de school geklapt", aldus een verklaring van het ministerie. Dat geldt volgens het ministerie niet voor de buitenlandse artsen, maar evenmin voor die uit eigen land.

Een team van Duitse, Canadese en Oekraïense artsen onderzocht Timosjenko op dinsdag 14 en woensdag 15 februari. Zij heeft ernstige rugklachten als gevolg van een auto-ongeluk in 2009 én vooral de stress die het proces wegens machtsmisbruik met zich meebracht. Timosjenko zit momenteel een gevangenisstraf van zeven jaar uit in de Kasjanivska-gevangenis in Charkiv.

Na de onderzoeken zei afdelingshoofd Jevgen Pedasjenko van het neurochirurgisch instituut Romodanov dat Timosjenko slechts dat Timosjenko niet geopereerd hoeft te worden. Timosjenko's advocaat Sergei Vlasenko reageerde daar op dat zijn cliënt juist erg ziek is volgens de buitenlandse dokters.

Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: