zondag 24 april 2011

Premier Azarov heeft z'n langste tijd gehad

Premier Mikola Azarov mag nog even blijven, maar onderwijsminister Tabachnyk staat op het punt om ontslagen te worden. Tot deze conclusie komt politiek analist Olexy Mustafin in de krant Dzerkalo Tyzhnia.

Volgens Mustafin was president Viktor Janoekovitsj al van zins op Azarov begin april aan de kant te zetten, maar hij bedacht zich. De analist verwacht dat Janoekovitsj direct na de meivakantie alsnog zal doorpakken. De premier dient dan als zondebok, en de president kan z'n snel verslechterende imago er mee oppoetsen.

Mustafin meent dat er meer veranderingen in het kabinet aan komen. Het gerucht gaat dat Hanna Herman, nu de directeur van de presidentiële organisatie, minister van Cultuur wordt in plaats van Mikailo Kulinjak, terwijl Viktor Tigonov het vice-premierschap moet inleveren. Ook is de kans groot dat de ministers van Volksgezondheid en Defensie het veld moeten ruimen. Over eventuele opvolgers is nog niets bekend.
 
Azarov zou geen probleem maken van z'n ontslag, aangezien hem alvast een baan als directeur van de Nationale Bank is beloofd, een functie die hij eerder ook al bekleedde.

Bron: Western Information Center

Geen opmerkingen: