donderdag 21 april 2011

Eigenaar Kyiv Post stelt management buy out voor

Eigenaar Mohammad Zahoor heeft een management buy out van de Kyiv Post voorgesteld. Hij wil 1,65 miljoen euro beuren voor de Engelstalige krant. De Britse zakenman legt er naar eigen zeggen nu maandelijks ruim 55.000 euro op toe.

Zahoor heeft de hoofdredactie verzocht om voor september met een plan te komen om de Kyiv Post winstgevend te maken. Zo niet, dan biedt hij de krant te koop aan. De zakenman kocht de krant in 2009. Zijn verkoopprijs heeft hij gebaseerd op de aankoopprijs van destijds, vermeerderd met de investeringen die hij sindsdien heeft gedaan.

Zahoor probeerde de Kyiv Post meer winst te laten maken, maar voelde zich gedwarsboomd door hoofdredacteur Brian Bonner. Die wilde geen energie steken in een Oekraïense en Russische versie van de Kyiv Post.

Dat leidde afgelopen vrijdag tot Bonner's ontslag, gevolgd door een staking van de redactie die pal achter de hoofdredacteur stond. De journalisten lieten weten dat Bonner was ontslagen omdat hij weigerde een omstreden interview met de minister van Landbouw uit de krant te houden. Zahoor ontkende dat en kwam met het verhaal dat Bonner niet wilde meewerken aan een kwalitatief even goede Oekraïens-Russische website.

Woensdag kwam het tot een vergelijk. Bonner mocht blijven, maar moet nu wel zijn twee adjunct-hoofdredacteuren en economieredacteur James Marson naast zich dulden.

Bron: Interfax-Ukraine, Kyiv Post

Geen opmerkingen: