vrijdag 15 april 2011

Justitie zit nu achter Joesjenko aan

Het blijft maar doorgaan met strafrechterlijke onderzoeken tegen oud-bewindslieden. Na voormalig premier Julia Timosjenko en enkele van haar ministers wegens machtsmisbruik en het verkwisten van overheidsgeld was de beurt aan oud-president Leonid Kutsjma wegens z'n vermeende betrokkenheid bij de moord op journalist Georgy Gongadze. En nu is oud-president Viktor Joesjenko aan de beurt.

Justitie wil Joesjenko ondervragen of hij meer weet van de dood van Vjasjelav Chornovil, de leider van de partij Popular Rukh die in 1999 onder verdachte omstandigheden bij een auto-ongeluk om het leven kwam.
"Dit verbaast me", reageerde Joesjenko donderdag toen hij door het persbureau Interfax-Ukraine om commentaar werd gevraagd.

Volgens Joesjenko was zijn verstandhouding met Chornovil ''open en oprecht''. Hij ontkende dat hij met de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken heeft gesproken over het vermoorden van Chornovil. "Ik heb Kravtsjenko nooit ontmoet'', aldus Joesjenko. Kravtsjenko kan geen uitkomst meer geven, hij zou enkele jaren geleden zelfmoord hebben gepleegd.
Bron: Kyiv Post

Geen opmerkingen: