dinsdag 19 april 2011

China investeert 'tegen gunstige tarieven'

China wil Oekraïne goedkoop aan geld helpen. "Vanwege de goede vooruitzichten die ons land biedt", aldus premier Mikola Azarov tijdens een werkbezoek aan China.Het zou gaan om liefst 8,4 miljard euro, waarvan een deel wordt gebruikt om de infrastructuur rond de Oekraïense hoofdstad Kiev te verbeteren. Voor deze lening gelden voorwaarden die, volgens Azarov, nergens anders te krijgen waren.

Niet alleen heeft China vertrouwen in Oekraïne's mogelijkheden, ook andersom wordt het voordeel van samenwerking gezien. Volgens directeur Vladislav Kaskiv van het staatsagentschap voor investeringen in de nationale infrastructuur is het de bedoeling dat China begint met het verstrekken van leningen, maar dat er op termijn ook geïnvesteerd wordt in projecten in Oekraïne.

"Samen met China kunnen we een aantal grote infrastructurele problemen aanpakken", liet Kaskiv weten op een persconferentie in Beijing. China financiert de aanleg van de hogesnelheidslijn vanuit Kiev naar de internationale luchthaven Borispil en een rondweg om de hoofdstad. Kaskiv: "We denken verder aan nog eens zes grote projecten."

Bronnen: Interfax-Ukraine, Ukrinform

Geen opmerkingen: